Hoi!

Ik ben Eline, maar de meeste mensen noemen me Lien. Geboren en getogen in Breda, maar inmiddels al weer heel wat jaren wonend in Helmond. Ik heb mezelf altijd een klein beetje een sociale schijterd gevonden. Nieuwe plekken, onbekende mensen…dat vond ik altijd erg spannend. Tot ik in 2016 na 7,5 jaar onderwijs mijn baan opzegde en mijn bedrijf startte. Hierdoor kwam ik erachter dat het fijn is om in je comfortzone te blijven, maar dat de echt mooie dingen daarbuiten gebeuren. En daarom daagde ik mezelf uit om bewust op zoek te gaan naar de connecties met andere mensen, waar ik dat voorheen altijd zo spannend vond. Inmiddels kan ik echt zeggen dat het vaker ja durven zeggen tegen dingen me enorm heeft geholpen.

Ik ontmoet in mijn werk steeds weer mooie mensen met ieder een even mooi verhaal. En het voelt dan ook als een voorrecht om even mee te mogen genieten met en geïnspireerd te worden door een stukje van dat verhaal. Iedere keer weer mag ik leuke gesprekken voeren, keihard samen met iemand lachen, de mooiste plekken bezoeken. En sommige mensen ben ik ook echt als vrienden gaan beschouwen. Dat ik mijn werk vanuit mijn passie kan doen maakt dat het niet eens meer als werk voelt. Door te kijken naar wat er buiten mijn comfortzone allemaal nog meer ligt te wachten daag ik mezelf iedere keer weer uit om iets nieuws te proberen en nieuwe kansen met beide handen aan te pakken.

Ik ben Eline. En ik hoop dat ik ook een stukje mee mag wandelen in jouw verhaal om samen de foto’s te maken waar je echt trots op bent.

Als kind mocht ik meekijken hoe mijn vader de badkamer omtoverde tot donkere kamer om onze vakantiefoto’s te ontwikkelen. In de jaren erna fotografeerde ik zelf ook regelmatig met de camera die ik voor mijn verjaardag had gekregen. Toen we thuis onze eerste digitale camera hadden (met floppydisks), hield ik met mijn beste vriendin al hele fotoshoots. Ergens is dat er altijd in gebleven, soms wat meer op de achtergrond. Toch heb ik het altijd als hobby beschouwd. Ik rondde mijn studie als docent Engels af en ging uiteindelijk werken op een middelbare school.

Het fotograferen raakte door de jaren heen een beetje op de achtergrond. Maar in 2012 besloot ik om mijn camera weer op te pakken en te gaan fotograferen. Ik maakte bij gebrek aan modellen vooral veel zelfportretten. Terugkijkend op die tijd is dat precies de periode geweest waarin ik me begon te ontwikkelen in de richting van waar ik nu sta. Ik legde de mensen in mijn omgeving vast, kwam via hen weer in contact met anderen en zo begon het balletje te rollen. Die passie voor fotografie kwam weer helemaal terug.

Vanaf die periode werkte ik nog een aantal jaren in het onderwijs. Maar ik merkte dat het plezier in lesgeven niet meer opwoog tegen de energie die het me kostte, en het feit dat ik weinig tijd had om mijn fotografie ernaast te kunnen beoefenen. Na de zomervakantie heb ik de knoop doorgehakt: ik zeg mijn baan op. Van daaruit bouwde ik mijn website, startte mijn bedrijf. En daar heb ik geen moment spijt van gehad. En dat stukje onderwijs? Dat blijft er wel altijd in zitten. Evenals de wens om te bouwen aan waardevolle community’s waarin fotografen hun ervaringen en tips kunnen delen. Zo startte ik eind 2019 met Shutter Sensei, een community vol strategieën voor slimme fotografen.

Ik ben dol op het maken van nieuwe connecties. Iedereen heeft een eigen verhaal te vertellen en die eigenheid is wat ik vang met mijn camera. Ik geloof niet in “Lights, camera, action!”, een paar foto’s schieten en klaar. Ik neem graag de tijd om eerst samen wat te kletsen en te ontspannen. Het liefst ga ik dan ook iets leuks met je doen tijdens je shoot. Of dat nu het beoefenen van één van je hobby’s is of het maken van een wandeling op je favoriete plek. Dat zorgt er namelijk voor dat jouw fotoshoot echt een persoonlijke ervaring wordt die méér is dan gewoon wat plaatjes schieten.

De echt goede foto’s zijn die foto’s waarop je je helemaal openstelt en jezelf kunt zijn. Wanneer je de ervaringen leest van de mensen die voor mijn lens hebben gestaan zul je lezen dat ze hun fotoshoot omschrijven als gezellig en ontspannen, waarbij ze veelal vergaten dat ze voor de camera stonden. Daar ligt dan ook mijn kracht: het samen opzoeken van mooie ervaringen en momenten, daarvan genieten en jou daarin precies vastleggen zoals je jezelf graag ziet.

Eenmaal thuis besteed ik de nodige tijd aan een zorgvuldige nabewerking. Daarbij laat ik me leiden door de sfeer van de fotoshoot en het licht waarin we hebben gefotografeerd. Iedere fotoserie krijgt zo de juiste look en feel, maar altijd met mijn eigen kleurrijke twist erin.

Ik houd ervan om verschillende onderwerpen te fotograferen. Maar mensen staan altijd centraal in het werk dat ik maak. Hoewel ik ook andere soorten fotoshoots doe, heb ik mij gespecialiseerd in portretfotografie en pas ik mijn kennis hierover toe in portretshoots, fashion- en conceptfotografie, zakelijke fotografie en Tinderprofielfotografie.

 Ik ben dol op koffie. Cappuccino, latte macchiato? Count me in! Liefst met een chocolate chip cookie erbij (of twee… of drie.)
 Alles wat turquoise is moet ik gewoon hebben.
 Ik heb wel honderd verschillende soorten thee in huis.
 Niets zo fijn als een avondje Netflixen op de bank. Er is bijna geen film of serie die ik niet heb gezien.
 Bij een zielige film zit ik als eerste te huilen.
 Ik sta graag in de keuken om een heerlijke maaltijd te bereiden, vooral als er bezoek mee komt eten.
 Ik ben een echte autodidact en leer mezelf het liefst van alles aan. Of het nu gaat om fotografie of het bouwen van een website.
 Ik heb een hekel aan lezen, behalve wanneer het gaat om boeken over psychologie, marketing en sociale interactie.
 Fotoshoots met een tof thema en bijbehorende aankleding? Count me in!
Adobe Photoshop en Lightroom zijn de programma’s waar ik het liefst mee werk.

Let’s connect! Bekijk mijn meest recente werk of neem een kijkje achter de schermen:

Te zien geweest in:
~ Photo Digital Magazine
~ Scott Kelby’s Wordwide Photowalk (winnaar Eindhoven 2010, honorable mentions worldwide)
~ Finalist William Rutten fotowedstrijd 2018