Uit mijn comfortzone stappen 2.0: het benaderen van wildvreemden.

De weersvoorspellingen voor deze dag waren niet al te best. Ik zou een loveshoot fotograferen op een beachclub, maar deze moesten we last minute verplaatsen naar een andere locatie. Op goed geluk koos ik een willekeurig park dat ik niet kende en we hoopten op het beste… De locatie – de Genneper Parken in Eindhoven – bleek een nieuwe favoriete locatie. Wat een mooie uitzichten en wandelpaden, zo midden in de stad. De loveshoot werd reuze gezellig en we werden getrakteerd op een prachtig zomerzonnetje. Tevreden en voldaan liep ik terug naar de auto; mijn dag kon niet meer stuk!

Maar daar was ze opeens: puur natuur en op blote voeten, in een blauwe wikkelrok, genietend van een zomerse wandeling en helemaal één met de natuur. Ze kwam me zo tegemoet gelopen. Ik aarzelde geen moment en bedacht me dat ik nu eens toe moest geven aan dat gevoel dat ik wel eens vaker heb bij mensen die ik op straat zie lopen: ik wil je fotograferen, maar hoe vraag ik dat zonder raar over te komen? Nog voordat ik mezelf voorstelde stapte ik op haar af en vroeg ik of ik wat foto’s van haar mocht maken om haar door mijn lens te leren kennen. Dat vond ze helemaal prima. We praatten wat over haar werk met tieners en hoe ze na haar werk regelmatig gaat wandelen om in de natuur te zijn. Even stoom afblazen na een drukke en soms heftige dag. Nog gauw wat laatste foto’s en we vervolgden allebei weer onze weg.

Eline den Hond portret fotograaf Eindhoven Eline den Hond portret fotograaf Eindhoven Eline den Hond portret fotograaf Eindhoven Eline den Hond portret fotograaf Eindhoven Eline den Hond portret fotograaf Eindhoven Eline den Hond portret fotograaf Eindhoven Eline den Hond portret fotograaf Eindhoven Eline den Hond portret fotograaf Eindhoven

Juist toen ik dacht dat mijn dag niet beter kon worden werd ik verrast door deze mooie ontmoeting. En door mezelf, want hoe vaak heb ik me wel niet ingehouden op het moment dat ik iemand tegenkwam die ik wilde fotograferen? Ik vond het dan lastig om iemand aan te spreken uit het niets, of ik had mijn camera niet bij me. Ik ben blij dat ik me daar deze keer overheen heb kunnen zetten. Buiten je comfortzone is waar de interessante dingen gebeuren; de nieuwe ontmoetingen, de verrassende momenten. Eén ding is zeker: mijn camera gaat wat vaker mee op pad. En die lichte twijfel laat ik thuis.